Nova Zembla

Nova Zembla coaching en counseling. Die naam gaf ik mijn praktijk. Nova Zembla betekent ‘nieuw land’. Een mooie metafoor voor persoonlijke ontwikkelings- en veranderingsprocessen. Als mens ben je je leven lang onderweg. Je komt als onbeschreven blad ter wereld, en onderweg ontwikkel je rond je natuurlijke kern door invloeden van buitenaf allerlei patronen en overtuigingen, die je op de been houden in de buitenwereld.

Meestal zijn dit onbewuste processen. En als je volwassen wordt, blijken sommige van deze patronen en overtuigingen in denken, doen en voelen niet (meer) helpend. Ze maken intussen wel deel uit van jouw innerlijke landschap. Er komen allerlei afslagen en routes bij, sommige gebieden raken overwoekerd, andere zijn onontgonnen. En als je een stukje van je eigen land zou afgraven, blijkt er een gelaagdheid ontstaan. Jouw grond bouwt zich op van generatie op generatie.

‘One’s inner landscape is more than a locale provided by imagination. It is a medley of memory, a conjuring of images, a projection of hope, and a topography of self.’

– Ellen Vrana

Je hele leven ben je onderweg. Persoonlijke ontwikkeling of verandering gaat in mijn ogen over de reis die je aflegt door jouw landschap. Een ontdekkingstocht waarbij je onderweg nieuwe inzichten en nieuwe uitzichten tegenkomt. En ja, onderweg ben je natuurlijk ook in de buitenwereld. De wereld en de mensen om jou heen helpen je de weg te wijzen. Dat gaat niet altijd even makkelijk, integendeel. De uitdagingen, de moeilijk begaanbare wegen, de hindernissen die je onderweg tegenkomt, zijn richtingaanwijzers, kilometerpaaltjes, die je uitnodigen jouw weg te vervolgen, zoals het bedoeld is. Dat geldt ook voor de mensen die je onderweg ontmoet. Mensen waar je liever aan voorbijloopt, maar die je achteraf gezien juist verder op weg helpen. Mensen die jouw gids zijn en een stukje met je meelopen, in welke vorm dan ook.

Zo ben je onderweg. Op je eigen tempo. Op reis in jouw innerlijke landschap, om nieuw land te ontdekken in jezelf, en om thuis te komen tegelijk. Thuis bij je Zelf.

Wil jij jouw innerlijke landschap verder ontdekken? Je vraag, probleem, wensen of grenzen onderzoeken? Wil je je ziel en (on)zaligheid (her)ontdekken, of nieuwe inzichten en uitzichten ontwikkelen? Misschien wil je jouw creatieve bron aanboren of je speelruimte vergroten. Kortom: wil jij je meer of opnieuw verbinden met je Zelf? Weet je welkom!