Workshops

Engaging in any creative practice is a healing modality that awakens the inner child and purges stuck energy.
– James McCrae –

Workshops levenskunst; Nova Zembla biedt een ontmoetingsplaats en een maakplaats tegelijk. Een speelruimte waar je via creatieve zelfexpressie op onderzoek gaat in het hier en nu van het maakproces. Ontmoet en verwelkom jezelf en de ander. Volg de bewegingen je handen en je ziel. En geef je over aan wat er wil ontstaan.

Levenskunst, dat klinkt best serieus… Klopt, serieus leuk, serieus ongemakkelijk, serieus inzichtgevend, serieus ontspannend, serieus ontroerend, serieus blijmakend. Je kunt serieus van alles tegenkomen en je daarover verwonderen!

Een workshop duurt doorgaans 3 uur.

Voor volwassenen die zin hebben om (tijd voor zichzelf) te maken, niets te hoeven, te spelen met beeldende materialen. Creatieve zelfexpressie en mindfulness kunnen een positieve invloed hebben op stress en emotieregulatie. Daarmee kunnen ze bijdragen leveren aan herstel vanuit een stressvolle periode. En soms kan jouw beeldende expressie inzicht geven in wat er leeft in je onbewuste, of in hoe je met dingen omgaat. Ben je hier nieuwsgierig naar, of heb je gewoon zin om te intuïtief te tekenen en schilderen? Welkom!

Je hoeft geen ervaring te hebben met tekenen en schilderen, dat mag wel. Het gaat niet om het resultaat, wel om het onderweg zijn. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er in zichzelf leeft en hoe dat eruit kan zien op papier.

Er zijn op dit moment geen workshops gepland. Wil je op de hoogte blijven van het aanbod of heb je interesse in een samenwerking voor een workshop op maat? Laat een bericht achter.

Neem vooral jezelf mee, in welke toestand dan ook. Blij, geïnspireerd, onzeker, mwah, alles is welkom. Je bent goed zoals je bent.

Wel handig om mee te brengen: een beetje nieuwsgierigheid. Materialen zijn aanwezig. Net als thee, water en een snackje.

Nieuwe inzichten en uitzichten over jezelf en de ander. Inspiratie. Ontspanning. En iets waardevols wat je gemaakt hebt; een boekje, tekening, collage, gedicht, of welke vorm je er ook maar aan geeft.

‘In het begin vond ik het weleens irritant dat Dorien geen antwoorden gaf op mijn creatieve vragen over hoe verder. Dat ze daar zelfs nog meer vragen aan toevoegde… En wat bleek dat uiteindelijk een fijne spiegel: juist dáárdoor zocht en vond ik ruimte, antwoorden en vertrouwen in mijzelf.’ – deelnemer workshop