Blog

 • Jezelf kwijt zijn

  Grijzig, kleurloos, zo voelde ik me al een tijdje. Terwijl ik afgelopen maanden allerlei moois gemaakt had en er net allemaal nieuwe en interessante projecten en samenwerkingen op mijn pad gekomen waren. Ik voelde aan mijn water dat er meer aan de hand was dan dat ik mijn dag niet had. En ik hoorde mijzelf…

  >> lees meer

 • Een proces van maken, beweging en betekenisgeving

  Jim van Os: ‘… het ging over vorm en het ging over bewegen. En je hing erboven en je keek ernaar en je legde het vast. Sommige [beelden] wel, sommige niet. En in dát proces […] kwam er een element van die heling tot stand.’ Sanna Martha: ‘Het gaat over intuïtie, contact maken met wat…

  >> lees meer

 • Spring maar achterop

  ‘Kunnen we?’ vraagt hij terwijl hij alvast om zich heen kijkt om te zien of er geen ander verkeer aankomt. Zij heeft zich zojuist geïnstalleerd op de bagagedrager. Altijd een gedoetje, zo’n koud ijzeren geval in je benen en billen. En maar hopen dat de band een beetje stevig opgepompt is. Maar bij iemand achterop…

  >> lees meer

 • Nova Zembla

  Op ontdekkingstocht in je innerlijke landschap Nova Zembla coaching en counseling. Die naam gaf ik mijn praktijk. Nova Zembla betekent ‘nieuw land’. Een mooie metafoor voor persoonlijke ontwikkelings- en veranderingsprocessen. Als mens ben je je leven lang onderweg. Je komt als onbeschreven blad ter wereld, en onderweg ontwikkel je rond je natuurlijke kern door invloeden…

  >> lees meer

 • We Are Family

  Wat beweegt iemand, welke gewoontes heeft ie, wat gaat er in zijn hoofd om, wat is zijn toestand in het hier en nu. Het zijn vragen die mij bezighouden als ik medemensen ontmoet. Dierbaren, collega’s, cliënten, onbekenden. Thuis, op straat, in mijn praktijk, onderweg. Vaak raak ik in gesprek en worden vragen beantwoord, verhalen verteld.…

  >> lees meer

 • Stille wateren

  Het is 2018. Eind maart van dat jaar vlieg ik naar Chili, om daar in het zuiden, in de haven van Puerto Mont, op de Anna Margaretha te stappen. Een zeiljacht van 22 meter lang. Met 12 mensen die ik niet ken. Ik schud mijn reisgenoten ieder de hand en kijk ze diep in de…

  >> lees meer