Coaching en counseling

  • Kun je niet goed bij je gevoel, of word je er juist door overweldigd?
  • Heb je moeite met het voelen en aangeven van jouw grenzen?
  • Ben je bang om fouten te maken?
  • Heb je moeite om je met anderen te verbinden?
  • Ervaar je een blokkade in je creativiteit?
  • Weet je niet goed wat je wel of niet wil?
  • Lijkt de ander jou niet te zien?

Het aankijken van je eigen moeilijkheden, het veranderen van hardnekkige overtuigingen en het doorbreken van patronen is niet altijd makkelijk. Het vraagt moed, dat weet ik uit eigen ervaring. Daarom ontmoet ik je zonder oordeel, vanuit gelijkwaardigheid en vertrouwen. Ik ga de humor- en liefdevolle confrontatie niet uit de weg. In deze veilige setting kun jij je ontwikkelen en veiligheid, speelruimte en bewegingsvrijheid in jezelf gaan ervaren. Je leert de regie (her)nemen over hoe jij je voelt en hoe en wat je doet of laat, en anders omgaan met andere mensen en met situaties.

Wat kan ik praktisch gezien verwachten van een 1:1 begeleidingstraject?

Dorien straalt rust en vertrouwen uit. Ze luistert goed, stelt goede vragen en houdt je scherp. Wat fijn is aan de coaching van Dorien is dat zij de relatie legt tussen lichaam en geest en mij dit liet ervaren door het doen van oefeningen. Op deze manier werd ik mij beter bewust van de signalen van mijn lichaam. Deze signalen bleken ook vaak het antwoord te geven op belangrijke vragen waar ik mee zat. Dorien liet mij inzien dat ik zelf de tools in handen heb om patronen om te buigen. De gesprekken hebben een belangrijk proces op gang gebracht waarin ik mij beter bewust ben geworden deze patronen en het effect hiervan op mijn welzijn.” – Rosa (41)

“Heel waardevol. Ook hoe Dorien alles bespreekt. Ik voelde me heeel welkom! En niks is raar.” – Evelien (33)

‘In het begin vond ik het weleens irritant dat Dorien geen antwoorden gaf op mijn creatieve vragen over hoe verder. Dat ze daar zelfs nog meer vragen aan toevoegde… En wat bleek dat uiteindelijk een fijne spiegel: juist dáárdoor zocht en vond ik ruimte, antwoorden en vertrouwen in mijzelf.’ – deelnemer workshop

Ik heb de sessies met Dorien als enorm waardevol ervaren. Dorien is ontzettend warm, oordeelt niet, is begripvol en vriendelijk. Ik heb me echt gehoord en gezien gevoeld en Dorien heeft mij waardevolle inzichten in mezelf gegeven. Ze heeft me kennis laten maken met verschillende soorten oefeningen en een aantal daarvan doe ik nog steeds. Niet altijd makkelijk om te voelen wat er speelt en dat aan te kijken, maar door de sessies heb ik echt geleerd om in verbinding te blijven met mezelf. Een groter cadeau is er voor mij niet.” – Isis (34)