Coaching en counseling

‘Under construction’ © Dorien Bellaar

Ervaar je stress, onrust, een gevoel van onzekerheid, faalangst, moeite met grenzen stellen, perfectionisme, belemmeringen in je creativiteit, of heb je het gevoel dat je niet uit de verf komt? Herken jij jezelf in een van deze thema’s?

Het kan anders. Ik begeleid je graag om weer in contact te komen met jezelf, met dat wat jij graag wilt. In verbinding met jezelf word jij je bewust van jouw patronen, overtuigingen en gevoelens. Maar ook van jouw kwaliteiten en mogelijkheden. Hierdoor ga je ontdekken hoe en wat je echt wilt. Zo ga je steeds meer ruimte ervaren, je krachtiger en vrijer voelen.

Het mooie is dat je daarbij gebruik maakt van jouw zelfhelende vermogen. Jij bent degene die weet hoe het zit vanbinnen, en welke stappen je te zetten hebt om te veranderen. Klopt, soms kun je daar zelf niet goed bij. Soms weet je wel hoe het zit, maar lijkt de weg naar verandering een onoverzichtelijke en/of lange weg. Daarom begeleid ik je graag op een efficiënte, doelgerichte en compassievolle wijze, zodat jij jouw doel veel sneller kunt bereiken. Daarbij hebben we aandacht voor alle aspecten van jouw mens-zijn: denken, doen, voelen, hoe beweeg je je in sociale situaties, wat ervaar je in je lijf en wat betekent spiritualiteit voor jou.

Een mens die zich ontwikkelt, die groeit, speelruimte en bewegingsvrijheid in zichzelf gaat ervaren om de regie te kunnen nemen in hoe hij of zij zich voelt, anders leert omgaan met andere mensen en met situaties. Dat is waar ik energie van krijg! En ja, ik weet heel goed dat zo’n proces van verandering van gewoontes, het doorbreken van patronen niet altijd makkelijk is. Het vraagt moed. Ik begeleid je vanuit betrokkenheid en vertrouwen, ga humor- en liefdevolle confrontatie niet uit de weg, en ik ontmoet je zonder oordeel.

Dorien straalt rust en vertrouwen uit. Ze luistert goed, stelt goede vragen en houdt je scherp. Wat fijn is aan de coaching van Dorien is dat zij de relatie legt tussen lichaam en geest en mij dit liet ervaren door het doen van oefeningen. Op deze manier werd ik mij beter bewust van de signalen van mijn lichaam. Deze signalen bleken ook vaak het antwoord te geven op belangrijke vragen waar ik mee zat. Dorien liet mij inzien dat ik zelf de tools in handen heb om patronen om te buigen. De gesprekken hebben een belangrijk proces op gang gebracht waarin ik mij beter bewust ben geworden deze patronen en het effect hiervan op mijn welzijn.” – Rosa (41)

“Heel waardevol. Ook hoe Dorien alles bespreekt. Ik voelde me heeel welkom! En niks is raar.” – Evelien (33)

Ik heb de sessies met Dorien als enorm waardevol ervaren. Dorien is ontzettend warm, oordeelt niet, is begripvol en vriendelijk. Ik heb me echt gehoord en gezien gevoeld en Dorien heeft mij waardevolle inzichten in mezelf gegeven. Ze heeft me kennis laten maken met verschillende soorten oefeningen en een aantal daarvan doe ik nog steeds. Niet altijd makkelijk om te voelen wat er speelt en dat aan te kijken, maar door de sessies heb ik echt geleerd om in verbinding te blijven met mezelf. Een groter cadeau is er voor mij niet.” – Isis (34)