Dorien Bellaar

Leuk je te ontmoeten. Ik ben Dorien, en ik verwonder me over wat mensen beweegt. Over hoe ze zich al dan niet met hun eigen menselijkheid en die van een ander verbinden. Ik beken en geef graag kleur. En ik geloof in de kracht van de verbeelding. Hierin ontmoeten de coach/counselor, de illustrator/kinderboekenmaker en de mens in mij elkaar.

Als coach/counselor ontmoet ik ieder mens vanuit een open nieuwsgierigheid, met compassie, zonder oordeel. Met onverdeelde aandacht en oog voor de unieke mens en z’n menselijkheid. Ik begeleid die mens graag naar meer innerlijke vrijheid, groei, ruimte, zodat ie beter uit de verf komt.

Als illustrator/kinderboekenmaker vertel ik verhalen. Personages vang ik in al hun menselijkheid. In lijnen, vlakken en kleuren geef ik hun karakter, emoties en beweging vorm. Inspiratie vind ik in alle mensen om mij heen. Met mijn illustraties en boeken maak ik de wereld graag een beetje mooier.

Over ontmoetingen gesproken: jazeker, ik kwam onderweg mijzelf tegen. En ik kijk mijzelf aan in mijn beeldende werk. Mijn creativiteit heeft mij veel geleerd over wat er in mijn onderbewustzijn speelde. De mooie, positieve dingen, maar ook de moeilijke. Angst en schaamte bijvoorbeeld. Die moeilijke kanten hield ik lange tijd vooral voor mezelf. Totdat mijn creatieve flow tot stilstand kwam. Ik ging op ontdekkingstocht in mijzelf. Door haptotherapie, schrijven, mediteren, muziek en bewegen ontdekte dat ik lange tijd aan het óverleven ben geweest, in plaats van te léven. Door alles door te werken ging ik van úit mijn doen, naar in mijn Zijn. Een soms nogal hobbelige weg. Maar wat ben ik blij dat ik ‘m ingeslagen ben! Ik vond ruimte en bewegingsvrijheid in mijzelf. Drijfvermogen. Verbinding met mijn ziel en (on)zaligheid. Is het af? Het is nooit af. Er valt altijd iets nieuws te ontmoeten en te ontdekken. Dat gun ik iedereen. Met plezier begeleid ik anderen hierin. Als spiegel, klankbord, en als medemens.

Achtergrond

Mijn opleidingen tot beroepscoach practitioner en coach/counselor deed ik aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Ik vind het belangrijk en gewoon erg leuk om mij te blijven ontwikkelen. Daarom ga ik verder met de verdiepende opleiding tot integratieve counselor en volg ik regelmatig bijscholingen en aanvullende workshops/studiedagen. Daarnaast houd ik mijzelf graag scherp en wissel ik kennis en ervaringen uit met collega’s tijdens supervisie en intervisie. En omdat persoonlijke ontwikkeling misschien wel nooit ophoudt, blijf ik mijzelf vanuit nieuwsgierigheid onderzoeken.

Ik ben aangesloten bij de NOBCO.

Tekenen en boeken maken doe ik sinds ik een potlood en een schaar kan vasthouden. Tijdens mijn opleiding Nederlandse Taal en Cultuur specialiseerde ik mij in kinderboeken. Mijn vaardigheden in het (boeken) maken verfijnde ik onder meer tijdens de jaaropleidingen concept/vormgeving en illustratie MK24, en tijdens workshops en masterclasses in onder meer Porto, Camebridge, Ronse en Amsterdam. Ik ben aangesloten bij de Beroeps Organisatie Kunstenaars en bij 10×10 Artist. Daarnaast geef les bij MK24 kunsteducatie.