Over Dorien

Leuk je te ontmoeten. Ik ben Dorien, en ik verwonder me over wat mensen beweegt. Over hoe ze zich al dan niet met hun eigen menselijkheid en die van een ander verbinden. Ik beken en geef graag kleur. En ik geloof in de kracht van de verbeelding. Hierin ontmoeten de coach/counselor, de illustrator/kinderboekenmaker en de mens in mij elkaar.

Als coach/counselor ontmoet ik ieder mens vanuit een open nieuwsgierigheid, met compassie, zonder oordeel. Met onverdeelde aandacht en oog voor de unieke mens en z’n menselijkheid. Ik begeleid die mens graag naar meer innerlijke vrijheid, groei, ruimte, zodat ie beter uit de verf komt.

Als illustrator/kinderboekenmaker vertel ik verhalen. Personages vang ik in al hun menselijkheid. In lijnen, vlakken en kleuren geef ik hun karakter, emoties en beweging vorm. Inspiratie vind ik in alle mensen om mij heen. Met mijn illustraties en boeken maak ik de wereld graag een beetje mooier.

Over ontmoetingen gesproken: jazeker, ik kwam onderweg mijzelf tegen. Mijn creativiteit heeft mij veel geleerd over wat er in mijn onderbewustzijn speelde. De mooie, positieve dingen, maar ook de moeilijke. Angst en schaamte bijvoorbeeld. Kanten die ik lange tijd vooral voor mezelf hield. Totdat mijn creatieve flow tot stilstand kwam. Ik ging op ontdekkingstocht in mijzelf. Haptotherapie, schrijven, mediteren, muziek en bewegen hielpen mij alles door te werken en de verbinding met mijn Zelf te herstellen. Ik ging van úit mijn doen, naar ín mijn Zijn. Een soms nogal hobbelige weg. Maar wat ben ik blij dat ik ‘m ingeslagen ben! Ik vond ruimte en bewegingsvrijheid in mijzelf. Drijfvermogen. Verbinding met mijn ziel en (on)zaligheid. Is het af? Het is nooit af. Er valt altijd een nieuwe laag aan te boren, een volgende stap te zetten. Dat gun ik iedereen. Met plezier begeleid ik anderen hierin. Als spiegel, klankbord, en als medemens.

Achtergrond

Mijn opleidingen tot beroepscoach practitioner, coach/counselor en Psychosociale en Medische Basiskennis deed ik aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Ik vind het belangrijk en gewoon erg leuk om mij te blijven ontwikkelen. Daarom ga ik verder met de verdiepende opleiding tot integratieve counselor en volg ik regelmatig bijscholingen. Systemisch coachen en practioner creatieve therapie zijn daar voorbeelden van. Daarnaast houd ik mijzelf graag scherp tijdens supervisie en intervisie.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches en bij het Ambulant Kunst Team Cordaan.

Tekenen en boeken maken doe ik sinds ik een potlood en een schaar kan vasthouden. Tijdens mijn opleiding Nederlandse Taal en Cultuur specialiseerde ik mij in de jeugdliteratuur. Mijn vaardigheden in het (boeken) maken verfijnde ik onder meer tijdens de jaaropleidingen concept/vormgeving en illustratie bij MK24, en tijdens workshops en masterclasses in onder meer Porto, Camebridge, Ronse en Amsterdam. Ik ben aangesloten bij de Beroeps Organisatie Kunstenaars en bij kunstenaarscollectief 10×10 Artist. Daarnaast geef les bij MK24 kunsteducatie.